Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Acele Görmek

Rüyada Acele Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Acele :
Bir kimsenin rüyasında bir iş konusunda acele ettiğini görmesi; iyi yorumlanmaz. Çünkü acelecilik şeytandandır. Bu konuda Hz. Peygamber (as): "Acelecilik şeytandan, teenni ile (düşünerek) hareket etmek Allah'tandır. " [(Tirmizî, Birr, 66 (2013)] Yalnız burada hoş karşılanmayan acelecilik dünya işlerine mahsustur. Ahiret işlerinde ve bazı konularda acele etmek gerekir. Bu konuda yine Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Teenni (acele etmemek), âhiretle ilgili olanlar dışında her amelde güzeldir. " (Ebu Dâvud, Edeb 1, (4810) İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada acele ettiğini görmek iyi değildir. Pişmanlığa işarettir. Rüyada düşünüp acele etmediğini görmek; her işte acelenin zıddı ile tabir edilir. Rüyanızda bir işin acele yapılmasını arzu etmeniz, yapmak zorunda olduğunuz bir işi bitirerek yapamayacağınıza, vaktinde yapılması gereken bir işi de yapıp yetiştiremeyeceğinize işarettir. Rüyada bir yere randevuya yetişmek için acele ettiğinizi görmeniz gerçekte birçok engellerle karşılaşıp ulaşmak istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir. Rüyanızda bir yolda acele yürüdüğünüzü görmeniz; düşündüğünüz bir işin geç gerçekleşeceğine, acele ile gittiğiniz yerde bir vasıtayı kaçırdığınızı görmeniz; elinize geçecek bir fırsatı kaçıracağınıza delâlet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Acele :
Bu rüya, iyi değildir. Çünkü, şeytan acele davranır ve fesat çıkarır. Acele ettiğini gören, hata yapar.
Kirmani demiştir ki: Rüyasında acele etmeyip, ihtiyatlı hareket ettiğini gören, maksadına selametle nail olur. Hiç bir işinde hata yapmaz.
Bazıları demişlerdir ki: Dini konularda acele ettiğini görmek, iyidir. Rüyada evlilik hususunda acele etmek te hayırla yorumlanır. Bunun dışında dünya işleri için acele ettiğini görmek, iyi sayılmaz.
Ibn-i Sirin şöyle diyor: Rüyada acele etmek, pişmanlık duymaya işaret eder.
Cabir'ül Mağribi'ye göre acele rüyası ihtiyatla, yavaş ve tedbirli davranmak ise, acele ile tabir edilir.
Tedbirli ve yavaş hareket etmek; acelenin zıddı ile yorumlanır. Dini hususlarda yavaş hareket etmek, hayır değildir.

---
Acele rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.