Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Bahçe Görmek

Rüyada Bahçe Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Bahçe :
Bahçe ile ilgili rüyalar değişik şekillerde yorumlanmaktadır.Bir kimsenin rüyasında ev bahçesi görmesi; evlâda, mala ve mutluluğa, rüyada bahçede çalışıldığının görülmesi; herkes için hayra, rüya da kendini bahçede yürürken görmesi; daha hayatın başında iken yorulmadan başarıya ulaşmaya, kişinin kendini bahçede oturmuş dinlenirken görmesi; o kişinin sıhhatinin iyiliğine, sevgi ve mutluluğu yakalamış olacağına yorumlanır.Rüyanızda kendinizi bir bahçede çalışır halde görmeniz; yaşlandığınız zaman kendinizi ferah ve bolluk içinde ve sizi seven ahbaplarınız ile birlikte bir hayat geçireceğinize, rüyanızda boya ile yapılmış tablolarda bahçe resimleri görmeniz; güzelce döşenmiş bir eve sahip olacağınıza işaretle tabir edilir.Bir kimsenin rüyasında çeşitli çiçeklerle bezenmiş bir bahçe görmesi; o kimsenin muradına ereceğine ve güzel bir meşgalesi olacağına, rûyasında çok güzel kokulu çiçeklerle bezenmiş bir bahçe görmesi; iyi bir evlâda sahip olacağına, kişinin kendisini bahçenin en yüksek yerinde olduğunu görmesi; çok çocuğunun olacağına ve yüksek bir mertebeye ereceğine delalet eder.Rüyanızda bir bahçenin selden veya herhangi bir sebepten dolayı bozulmuş olduğunu görmeniz; görevinize son verileceğine veya işinizin bozulacağına ya da öleceğinize yorumlanır.Kişinin rüyasında bir bahçeyi suladığını görmesi; o kişinin arzusuna kavuşabilmek için çok çalışması gerektiğine veya evleneceğine, rüyasında herhangi bir bahçenin içine girdiğini görmesi; okula veya düğün evine ya da bir askerî garnizona gireceğine işaret eder.Bir kimsenin rüyasında ağaçları yapraksız bir bahçe görmesi; o kimsenin fakirlik ve yoksulluğa düşeceğine ve dolayısıyla sıkıntılı bir yaşam içine gireceğine, kişinin rüyasında ağaçları yapraklı bir bahçe görmesi; o kimsenin bolluğa kavuşacağına ve muradına ereceğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Bahçe :
Bir bahçeye girdiğini görenin kalbi, Islam sevgisiyle dolar. Bahçe görmek; ilim ve Kur'an'la yorumlanır. Bir bahçeye baktığını gören, Kur'an'a yahut başka kitaba bakar. Bahçeye girdiğini gören, hidayete erer. Doğru yola yönelir. Bahçeden çıkan, dalalete düşer. Bahçeden bir şey yiyen, ilimde ve dinde salaha nail olur.
Bazıları demişlerdir ki: Içindeki ağaçların ve bitkilerin cinslerini tanıdığı, kendine ait bir bahçe görenin dini ve itikadı sağlam olur. Başka birine ait bir bahçede gezindiğini gören, dindar insanlarla arkadaş olur. Hacca gider.
Bahçenin yandığını görmek, o mekanda Islamın zaafa uğrayacağına işarettir. Bahçeyi ateşe verdiğini gören, Allah (C.C.) korusun Islamdan çıkar. Bahçenin sel yüzünden harap olması, halkın idarecilerden zulüm göreceklerine delalettir. Bahçenin kuruması, Islamın halk arasında uutulucağına işaret eder. Bahçenin sökülmesi de iyi değildir.
Bahçede vahşi hayvan veya haşerattan birini görmek; Islam için ya hayır yahutta şerdir. Rüya o hayvanların zararlı veya faydalı olup olmadıklarına göre yorumlanır.
Ağaçlar ve çiçeklere süslü, mükemmel bir bahçeye girip oturduğunu, istediği her şeyi bulup yediğini gören, şehit olarak vefat eder. Cennete girer. Evliyalar ile haşr olunur.
İhya Rüya Tabirleri
Bahçe :
Bakımlı ve yeşil bahçe dünya ve ahiret mutluluğudur. Etrafı güzel bir duvarla çevrili bahçe, dindar ve mutlu bir kişi ve onun ailesidir. Bahçe, dünya nimetlerinden fazlasiyle istifadeye, Gönül zenginliğine, Niyet ve amel güzelliğine delalet eder. Bahçe iiçindeki duvarın yerinde yaban bitkisi ya da meyvesiz bir ağaç olduğunu görmek, düşük karakterli insanların başa geçmesine, din ve dünya fesadına, sözün ayağa düşmesine, Bahçede görülen sur ya da duvar kişinin din ve dünyaca güçlü olmasına, Bahçe duvarıdevlete, ağaçlar ve diğer bitkiler bu devletin ileri gelen memurlarına ; Bahçe içindeki ağaçlar kişiye nisbetle akrabalarına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Bostan.)

---
Bahçe rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.