Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Otağ Görmek

Rüyada Otağ Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Otağ :
Rüyanızda sizin için kurulmuş olan bir otağda bulunduğunuzu görmeniz; eğer layık iseniz yüksek bir mevkiye çıkacağınıza veya devlet başkanından bir hayır ve menfaat göreceğinize, kişinin rüyasında otağ denilen çadırının toplandığını görmesi; o kişinin itibarının azalacağına veya ömrünün sona ermiş olacağına, kişinin rüyasında kurulmak üzere otağın açıldığını görmesi; o kimsenin biraz gecikmiş de olsa, yine de hayır ve menfaat göreceğine işaretle tabir olunur. Câfer-i Sâdık'ın yorumuna göre: Rüyanızda otağ denilen çadırın yıkıldığını görmeniz; ülkenin gidişatının iyi durumda olmadığına, rüyanızda otağın yere yattığını görmeniz; devlet başkanının öleceğine, rüyanızda otağın yandığını görmeniz; devlet başkanının yenileceğine, rüyanızda otağın rüzgar götürdüğünü görmeniz; o ülkeye başka bir devlet başkanının geleceğine yorumlanır. Ebu Saîd el-Vâiz'in yorumuna göre: Rüyada büyük çadır görülmesi; kudret ve kuvvetle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında kendi üzerine böyle büyük bir çadır kurulduğunu görmesi; o kimsenin çok kuvvetli ve büyük bir düşmanına üstün geleceğine işaretle tabir olunur.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Otağ :
Rüyasında kendisi için bir otağ kurulduğunu gören; ehilse, çok büyük makama kudret ve heybete sahip olur. Rüyayı gören, sultansa mülkünde salahtır. Selamettir. Bu çadırın toplandığını görmek; ya ölüm yahutta düşüştür. Otağın kurulmak üzere açıldığını görmek, hayır ve menfaattir. Mevki ve itibardır. Ama biraz gecikir.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla manalandırıyor: Saltanat, riyaset, vezirlik ve kumandanlık. Padişah çadırının yandığını görmek; vefatına, yıkıldığını görmek; saltanatı-nın zevaline (sonuna) işarettir. Rüzgarın bunu alıp götürmesi, başka bir padişahın saltanatının başlangıcına delalettir. Padişahın zorla çadırından çıkarılması saltanatının sonudur.
Ebu Said'ül Vaaz'a göre rüya; kudret, heybet, saltanat ve zaferdir. Otağ; aynı zamanda zafer habercisidir.
İhya Rüya Tabirleri
Otağ :
  • Büyük çadır din ve dünya için çok büyük hayırdır.
  • Böyle bir çadırda olduğunu görmek devlet ve saadete, haccetmeye, üstün bir himmet kapısına bağlanmaya, şehidlik mertebesine ulaşmaya,
  • Sahrada, yerleşim alanı dışında kurulan otağ, orada bir ulu kişinin kaabrinin olduğuna, oraya bir devlet hizmeti olmasına ya da cihad için askerin bir yerde toplanmasına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Çadır, Oba.)
  • ---
    Otağ rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.