Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Haccetmek Görmek

Rüyada Haccetmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Haccetmek :
Rüyada hacca gidildiğinin görülmesi hayırla yorumlanır. Bir kimsenin hacca gittiğinin görülmesi üç şekilde tabir edilir. Bunlardan birincisi: Dinde olgunluk, ikincisi, işte güzellik, üçüncüsü, kudret ve kuvvette celâldir. Bir kimsenin rüyasında kutsal topraklardan birine gitmek istediği halde buna kudretinin olmadığını görmesi; o kimsenin eğer zengin ise fakir olacağına, eğer fakir ise içinden çıkamayacağı yani başaramayacağı bir işe başlayacağına, kişinin rüyasında yanında hacla ilgili bir şey olduğunu görmesi, o kimsenin hayır ve hasenatta bulunacağına yorumlanır. İmam-ı Nablusî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Hz. İbrahim'in makamında namaz kıldığını görmesi; o kimsenin şeriata uyduğuna, mü'min bir erkek olup hacca gitmeye nail olacağına, kişinin rüyasında kendisini Müzdelife'de görmesi; o kimsenin emniyette olduğuna, Allah'a sığındığına ve hidayete erdiğine yorumlanır. O kimsenin eğer borcu varsa ödeme imkânı elde eder. Kişinin rüyasında kendisini hacc yolunda görmesi; o kimsenin dünya ve âhirette arzu ettiği her şeye kavuşacağına işaret eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Haccetmek :
Rüyasında Mukaddes topraklara gitmek istediğini, bunun için gayret ettiğini gören; makbul bir iş yaparak halkı memnun eder. Bu rüya kudrette celal, hiddet, dinde kemal ve güzel fiillerle yorumlanır. Mukaddes yerlere gitmeyi arzuladığı halde, buna muvaffak olamayan; zenginse, fakir düşer. Ihtiyaçlıysa, altından kalkamayacağı bir işe teşebbüs eder. Hacda kullanılan eşyalardan birini, rahatlamak maksadıyla kullanan hayır ve hasenatta gayretli olur.
Cafer-i Sadık bu rüyayı şunlarla manalandırıyor: Mahmil-i Serif'i(*) görmek; emniyet, selamet, adil bir melik, hac ve rahattır.
Abdulgani buyuruyor ki: Makam-ı Ibrahim'de namaz kıldığını gören, şeriate tabi bir mü'min olup, hac vazifesini yerine getirir. Makam-ı Ibrahim'e giren, her türlü korku ve endişeden kurtulur. Büyük mevki sahibi olup dini ilimlerden birini tahsil eder. Ana ve babasından kendisine miras gelir. Hac sırasında ziyaret edilen yerlerden birini gören, vasiyet tutar, emirlere uyar, korkudan kurtulur, hidayete erişir.
Kendini Müzdelife'de gören dindarlığı sayesinde övgüye mazhar olup, güzel amelleriyle şöhret bulur. Borcunu öder.
Mina'da bulunmak; emniyet ve murattır. (Ayrıca Bkz. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere)

---
Haccetmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.