Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Hakim Görmek

Rüyada Hakim Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Hakim :
Rüyada hâkim görülmesi adaletle yorumlanır. Bir kişinin rüyasında bir mahkemede bir hâkim görmesi; o yerde ihtikâr yapıldığına ve esnafın hileli satışta bulunduğuna, kişinin rüyasında bir hâkimi güler yüzlü bir şekilde görmesi; o yerde adaletle muamele edildiğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir davası için hâkim huzuruna çıktığını görmesi; o kimsenin dünyadaki zor işlerinin kolaylıkla yoluna gireceğine ve ömrünün sonuna kadar huzur içinde yaşayacağına, kişinin rüyasında bir mahkemede hâkim olarak hüküm verdiğini görmesi; o kimsenin devlet dairesinde bir türlü bitmeyen bir işinin güzel bir şekilde sonuçlanacağına işaret eder. Rüyanızda bir mahkemeden bir hâkimle kol kola çıktığınızı görmeniz; eğer akrabalarınızla aranızda bir anlaşmazlık varsa çözüleceğine, eğer bir miras peşinde iseniz o işin halledileceğine ve elinize para gerçeğine delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Hakim :
Ibn-i Sirin demiştir ki: Rüyasında ehil olmadığı halde, hakim olup hüküm verdiğini gören, zarara uğrar. Çeşitli belalarla karşılaşır. Malını kaybeder. Gurbetteyse, memleketine dönmekte güçlük çeker. Fakat, bu makama layık birinin aynı rüyayı görmesi, hayır, menfaat, saadet ve makamdır.
Kirmani diyor ki: Rüyasında meşhur bir hakim olduğunu gören yahut böyle biriyle karşılaşan, yüksek mevki sahibi olur. Meçhul bir hakimi görmek, Rabb'ül Alemini görmek gibidir. Rüya hayır, bereket, kudret, şeref ve bahtiyarlıkla yorumlanır.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Rüyada karar vermekte olan bir hakimi görmek; o hükmün mahiyetine göre hayır veya şerle tabir olunur. Elinde terazi tutan bir hakim; o memleketteki adalete işarettir. Kendisine şefkatle bakan, yumuşak konuşan ve latife eden bir hakim gören, alimlere yakın olur. Hiddetli bir hakim görmek; dünya ve ahiret hayatı için iyi değildir.
Rüyasında oturduğu bölgeye bir hakimin geldiğini görmek; izzet ve devlet yani baht açıklığıdır. Hakimin kendisini yanına oturttuğunu, toplantının başına geçirdiğini yahutta yüksek bir yere çıkardığını gören; halk arasında muteber olur, büyük rütbeye ve kudrete ulaşır.
Cafer-i Sadık (R.A.) buyurmuştur ki: Bu rüya adalet, paylaşma, tartışma ve düşmanlıkla yorumlanır. Hakimi güler yüzlü görmek; iyi, asık suratlı görmek; kötüdür. Rüya hakimin davranışlarına, tavrına, kıyafetine göre tabir edilmelidir.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Hakim :
Rüyada hakimi güzel bir vasıfta gören kimse arzu ettiğine işarettir. Bazen de, hakim, karar veren, mühendis, arkadaş ve toplantıya işaret eder. Hakimi görmek, terzi ve iğneciye de işaret eder. Rüyada hakimin, bunamış ve deli bir şahsı şahit olarak dinlemesi, o hakimin rüşvet kabul etmesine, kötü düşünceli ve bozuk kimselere yönelmesine işaret eder. Bazen de hakim, anne ve babaya, hocaya, öğretmene, insanın hak ve adaletten arzu ettiği seve işaret eder. Rüyada hakim yardımcılarını görmek, boş şeylere yardım eden bir kimseyigörmeye işaret eder. Bir kimse rüyada kendi evinde beyaz elbiseli hakim yardımcılarını görse, bu rüya, sahibinin üzüntü ve kederden veya hastalıktan ya da korku ve şiddetten kurtulmasını müjdeler. Eğer hakimin yardımcıları üzerinde siyah elbiseler bulunsa, bu rüya hastalığa, üzüntü ve kedere işaret eder. Bu tabir onların konuşmaları ve birbirleriyle anlaşmalarından da anlaşılır.

İhya Rüya Tabirleri
Hakim :
Adaletle hütmeden bir kadı olduğunu görmek iş ve mesleğinde insaf ve merhamet ölçülerini muhafaza etmeye, Adil ve ehil insanları şahit olarak dinleyen hakim, insanı kurtuluşa götürecek gerçek doğrulara, Ayak takımını ve alelade insanları şahit olarak dinnleyen yargıç, rüşvet yiyen, zalim hakime, Hakim bazen, gerçek adaletin tecelli edeceği 'hesap günü'ne delalet eder.

---
Hakim rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.