Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Parmak Görmek

Rüyada Parmak Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Parmak :
Rüyada parmakların görülmesi Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında bir Pars öldürdüğünü veya etini yediğini görmesi, o kimsenin düşmanına üstün geleceğine ve malını elinden alacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında pars derisi ve kemiği görmesi; o kimsenin düşmanının elinden malını alacağına, kişinin rüyasında bir parsa bindiğini görmesi; o kimsenin düşmanını kahredeceğine, kişinin rüyasında bir parsı arkasına alıp götürdüğünü görmesi; o kimsenin düşmanına yenileceğine ve onun minneti altında kalacağına işaretle tabir olunmaktadır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Parmak :
Ibn-i Sirin (R.A.) demiştir ki; sağ elin beş parmağı, beş vakit namazı temsil eder. Baş parmak; sabah şahadetparmağı; öğle, orta parmak; ikindi, yüzük parmağı; akşam, küçük parmak; yatsı namazıdır. Sol elin parmakları, kardeş ve evlatla yorumlanır.
Kirmani'ye göre, parmaklarını birbirine bağladığını gören, zaruret (sıkıntı) çeker.
El Salimi Kirmani'ye ilaveten şöyle diyor: Sağ el parmaklarını kurumuş gören, zayıfa zulmeder. Sol el parmakları kuruyan, kardeşini kaybeder.
Cabir'ül Mağribi şöyle diyor: Rüyasında baş parmağının kesildiğini gören, yola gider. Sahadetparmağı kesilen, namaz kılmakta tembellik eder. Orta parmağının kesildiğini görenin mensup olduğu kavmin lideri vefat eder. Yüzük parmağı kesilenin, malı telef olur. Küçük parmağın kesilmesi, torunun ölümüdür.
Ismail 'El Eş-as diyor ki: Ayak parmakları zinet ve işlerin düzenidir. Onlarda kötü bir hal görenin, işleri doğru olmaz. El ve ayak parmaklardaki eğrilik, aynı şekilde işlerde aksiliktir. Bir parmağın başka parmağın yerinde çıkması, namaz edasında gevşek davranmaktır.
Kirmani demiştir ki: Parmağının ısırıldığını veya tırmalandığını gören, edepsiz biridir. Parmağının tanıdığı biri tarafından bu hale getirildiğini gören, o zat tarafından terbiye edilir. Sahsı tanımazsa, kendi kendine ıslaha çalışacak demektir.
İhya Rüya Tabirleri
Parmak :
Eşe, çocuğa, hizmetçiye, dost ve arkadaş, anne ve babaya, güç ve kuvvete, mal ve sanata, bineğe yahut beş vakit namaza; Parmak görmek kar ve kazan vasıtalarına, mal ve refaha, kuvvet bulmaya yahut yardım görmeye, İnce ve uzun parmaklar işini güzel yapan sanatkara, etkili ve güzel yazı yazmaya, ticarette başarıya, yoksul için varlıklı kimselerin yardım ve ilgisine, Sağ elin parmakları, baş parmaktan başlamak üzere beş vakit namaza, Sol elin parmakları kardeş çocuklarına, Parmaklarını birbirine çatmak (uç uca getirerek birbirine dayamak ) sıkıntıç ve zarurete, parmaklarını birleştirmek sıkıntıdan kurtulmaya, kardeş çocuklarının birleşmesine ya da namazları cem ederek kılmaya, Baş parmağın kesilmesi yola gitmeye, şehadet parmağının kesilmesi namaza fazla önem vermemeye, orta parmağın kesilmesi mensubu bulunduğu cemiyetin / topluluğun önderinin vefatına, yüzük parmağının kesilmesi mal israfı yahut telef olmasına, küçük parmağın kesilmesi torunun vefatına; Ayak parmakları zinete, işlerin düzgünlüğüne, El ve ayak parmaklarında eğrilik görmek aksilik ve tersliğe, Bir parmağı başka bir parmağın yerinde görmek, namazı diğer namaz vaktine tehir etmeye, Parmağını tırmalanmış yahut ısırılmış görmek terbiyesizce davranışa, zarar veren biliniyorsa o kimseden terbiye görmeye, bilinmiyorse kendi kendine edep öğrenme ihtiyacına, Parmak çatlatmak kötü söze yahut alay etmeye, Yönetici kunumundaki kimsenin prmağında ziyadelik görmezi insafsızlığa ve aşırı zulmetmeye, Sağ el parmaklarının sol elinkilerden uzun olduğun

---
Parmak rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.